Monday, March 30, 2009

NAGRADE treceg MEĐUNARODNOG FESTIVALA HUMORA I SATIRE "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"

NAGRADE treceg MEĐUNARODNOG FESTIVALA HUMORA I SATIRE "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"
Prvu nagradu,diplomu i plaketu na Trecem međunarodnom festivalu humora i satire "Milovan Ilić Minimaks"za aforizam osvojio je beogradski aforisticar LjUBOMIR Vujovic
drugu nagradu,diplomu i plaketu na Drugom međunarodnom festivalu humora i satire "Milovan Ilić Minimaks"za satiricnu pricu osvojio je VESELIN Milicevic iz Vrbasa .

Žiri (Mr Jovan Mihajilo - predsednik, mr Nedeljko Bekić i književnik Stojan Simić Krpica, nije dodelio nagradu u kategoriji satirične pesme jer smatra da ni jedna od pesama po kvalitetu ne zaslužuje nagradu "Milovan Ilić Minimaks".
Mr Jovan Mihajilo izjavio je da je na festival pristigao impozantan broj radova (415) u sve tri kategorije - 87 satiričnih priča, 282 serija aforizama i 46 satirične pesme. U konkurenciji je bilo 192 satiričara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i iz sveta, mahom od satiričara iz dijaspore.
Pobednicima će nagrade biti uručene na Svetski dan šale - 1. aprila 2oo9.godine u sredu u podne, u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku,uz odgovarajuci kulturno-zabavni program dece. Tada će biti nastup učesnika Druge međunarodnne knjizevne kolonije "PAUNOVO PERO".
Aleksandar Obrovski,Ljubica Vukov Davcik, , Gojko Curcic, , Jelena Stojsavljevic mr Jovan Mihajilo , Dobrila Obrovski,Mihajilo Golubovic,Rajica Dragicevic,Sanja Petrovic, Srdjan Asanovic,Igor Stankovic,Gordana Sarcevic,dr Dobrivoje Zecevic,Marina Zinic Ilic,Divna Bijelic,mr Nera Legac,Milan Nikol;ic,Simo Laketic,Verica Turoman,Andrija jankovic,Nemanja Arskovic,Igor Ungur,Jasna Djukic,marija Grujicic,Jastra Stevanovic,Tanja Radosevic,jelena Bandic...