Sunday, May 20, 2007

MEĐUNARODNI FESTIVAL ZA HUMOR I SATIRU - "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS", PRVI PUT


MEĐUNARODNI FESTIVAL ZA HUMOR I SATIRU - "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS", PRVI PUT

MEĐUNARODNI FESTIVAL ZA HUMOR I SATIRU - "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS", PRVI PUT
Prvi međunarodni festival za humor i satiru - "Milovan Ilić Minimaks", pod geslom - "Tup-tup, tačno u podne", održan je 1. aprila ove godine, na Svetski dan smeha koji je lek za dušu i telo, saopštio je pesnik Stojan Simić Krpica. On navodi da je na ideju o takvom festivalu došao uz saradnju mr Jovana Mihajila, a da će organizator biti Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Tim povodom raspisan je konkurs za prijavljivanje radova u kategorijama aforizma, satirične priče i satirične pesme, do dve kucane strane u novinarskom proredu.
Pravo učešća imali su svi autori iz zemlje i sveta. Radove je trebalo slati na srpskom,hrvatskom,bosanskom odnosno, engleskom jeziku, do 20. marta u tri primerka, pod šifrom (rešenje šifre u posebnoj koverti sa punim imenom i prezimenom autora, kraćom biografijom i adresom), dodeljene diplome, plakete i novčane nagrade za aforizam, satiričnu priču i satiričnu pesmu - 1. aprila u 12 sati, u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik. Adresa na koju su slali radove: Prvi međunarodni festival humora i satire - "Milovan Ilić Minimaks" (za konkurs), Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik, Kninska 157, 21203 Veternik, Republika Srbija.
NAGRADE PRVOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA HUMORA I SATIRE "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"
Diplomu, plaketu "Milovan Ilić Minimaks" i novčanu nagradu, na Prvom međunarodnom festivalu humora i satire "Milovan Ilić Minimaks", osvojio je novosadski humorista i satiričar Neven Šijakov za satiričnu priču "Neprijavljen miting". Pobednik u kategoriji aforizama je Slobodan Janković, satiričar iz Banjaluke (Republika Srpska), za aforizam pod naslovom "Misaoni restlovi". Žiri (književnik Jovan Mihajilo - predsednik, mr Nedeljko Bekić i književnik Stojan Simić Krpica, nije dodelio nagradu u kategoriji satirične pesme jer smatra da ni jedna od pesama po kvalitetu ne zaslužuje nagradu "Milovan Ilić Minimaks". Mr Jovan Mihajilo izjavio je da je na festival pristigao impozantan broj radova (253) u sve tri kategorije - 114 satiričnih priča, 105 serija aforizama i 34 satirične pesme. U konkurenciji je bilo 137 satiričara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i iz sveta, mahom od satiričara iz dijaspore. Pobednicima će nagrade biti uručene na Svetski dan šale - 1. aprila u podne, u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Tada je promovisana i knjiga učesnika Prve međunarodne književne kolonije u Veterniku - "Paunovo pero 2006".
NAGRADE PRVOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA HUMORA I SATIRE "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"
Diplomu, plaketu "Milovan Ilić Minimaks" i novčanu nagradu, na Prvom međunarodnom festivalu humora i satire "Milovan Ilić Minimaks", osvojio je novosadski humorista i satiričar Neven Šijakov za satiričnu priču "Neprijavljen miting". Pobednik u kategoriji aforizama je Slobodan Janković, satiričar iz Banjaluke (Republika Srpska), za aforizam pod naslovom "Misaoni restlovi". Žiri (književnik Jovan Mihajilo - predsednik, mr Nedeljko Bekić i književnik Stojan Simić Krpica, nije dodelio nagradu u kategoriji satirične pesme jer smatra da ni jedna od pesama po kvalitetu ne zaslužuje nagradu "Milovan Ilić Minimaks". Mr Jovan Mihajilo izjavio je da je na festival pristigao impozantan broj radova (253) u sve tri kategorije - 114 satiričnih priča, 105 serija aforizama i 34 satirične pesme. U konkurenciji je bilo 137 satiričara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i iz sveta, mahom od satiričara iz dijaspore. Pobednicima će nagrade biti uručene na Svetski dan šale - 1. aprila u podne, u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Tada će biti promovisana i knjiga učesnika Prve međunarodnne kolonije "PAUNOVO PERO".

No comments: