Thursday, June 21, 2007

ssk(scena svih kreativnih)prva medjunarodna nagrada za stvaralastvo u izbeglistvu i rasejanju

ssk(scena svih kreativnih)prva medjunarodna nagrada za stvaralastvo u izbeglistvu i rasejanju

Po ideji stojana simica krpice na Svetski dan izbeglica 20.6.2007. U prostorijama NSHC,Vojvodjanskih brigada 28 dodijeljena je Prva medjunarodna nagrada za stvaralastvo i izbewglistvu i rasejanju Cedomiru Sunjevicu.
Novosadski humanitarni centar (NSHC) povodom Svetskog dana izbeglica 20.06.2007. u svojim prostorijama Vojvodjanskih brigada 28 u 13 sati organizuje dodelu Prve medjunarodne nagrade za stvaralastvo u izbeglistvu i rasejanju knjizevniku Čedomiru Šunjeviću.Nagrada se sastoji iz diplpome, plakete i novčanog iznosa.
Čedomir Čeda Čunjević rođen je 1930.u Dapsiću kod Berana, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, Filozofski fakultet, odsek jezik i knjizevnost u Prištinu,a istoriju,kao i ruski i makednonski jezik u Skopju.Zastupljen je u antologijama.Prevodjen. Dobitnik je mnogobrojnih odlikovanja: ratnih, stranih, mirnodopskih i radnih.Do sada je objavio knjige: Pejsaži sećanja i zrenja Rast sa ivice uginuća, Crvene bulke, Jesenji darovi, Zašto služi dan Jutarnji putokazi Herojska rudarska, Svetlosti sa zgarišta, Bukvarske pesme, Pomračenje sunca i Dečiji narod. Interno je raseljen sa Kosova.

No comments: