Tuesday, April 15, 2008

NAGRADE DRUGOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA HUMORA I SATIRE "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"

NAGRADE DRUGOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA HUMORA I SATIRE "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"

NAGRADE DRUGOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA HUMORA I SATIRE "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"
Prvu nagradu,diplomu i plaketu na Drugom međunarodnom festivalu humora i satire "Milovan Ilić Minimaks"za aforizam osvojio je beogradski aforisticar Aleksandar Cotric,
drugu nagradu,diplomu i plaketu na Drugom međunarodnom festivalu humora i satire "Milovan Ilić Minimaks"za aforizam osvojio je novosadski aforisticar Milos Djurdjev ,
trecu nagradu,diplomu i plaketu na Drugom međunarodnom festivalu humora i satire "Milovan Ilić Minimaks"za aforizam osvojio je aforisticar Petko Cancar iz Foce ( Republike Srpske).
Žiri (književnik Jovan Mihajilo - predsednik, mr Nedeljko Bekić i književnik Stojan Simić Krpica, nije dodelio nagradu u kategoriji satirične pesme niti price jer smatra da ni jedna od pesama niti prica po kvalitetu ne zaslužuje nagradu "Milovan Ilić Minimaks".
Mr Jovan Mihajilo izjavio je da je na festival pristigao impozantan broj radova (408) u sve tri kategorije - 85 satiričnih priča, 278 serija aforizama i 45 satirične pesme. U konkurenciji je bilo 189 satiričara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i iz sveta, mahom od satiričara iz dijaspore.
Pobednicima će nagrade biti uručene na Svetski dan šale - 1. aprila u podne, u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku,uz odgovarajuci kulturno-zabavni program dece. Tada će biti nastup učesnika Druge međunarodnne knjizevne kolonije "PAUNOVO PERO".

No comments: